Waarom überhaupt waterkefir als basis gebruiken? Kefir de Lux moet toch een hippe brand zijn, niet dan?

We kunnen hier heel technisch & in vaktermen gaan spreken, maar dit gaan we je besparen. Velen onder ons hebben wel eens acute darm- of buikklachten die vanzelf terug overgaan. Maar als de darm- & buikklachten voor lange tijd aanhouden (denk aan krampen, opgeblazen gevoel, diarree, constipatie, winderigheid, maagzuuroprispingen, verhoogde plasdrang, maar ook vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijnen, rugpijn, zware of rusteloze benen, neiging tot depressieve of negatieve gedachten, …), kan er sprake zijn van het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Dit is een functionele aandoening, zonder zichtbare afwijkingen in de darmen. Het kan de functie van je spijsverteringsstelsel, en zo ook je kwaliteit van leven, ernstig aantasten. Wist je trouwens dat velen onder ons met deze aandoening geconfronteerd worden zonder dit zelf te weten?

Sinds het besef is doorgedrongen dat onze darmen de hersenen van het lichaam zijn, heeft de zorg voor een goede darmflora eindelijk de aandacht gekregen die het verdient. Een goede darmflora vaart wel bij gezonde bacteriën. En laat gefermenteerde dranken als waterkefir & kombucha bijvoorbeeld nu net die gezonde bacteriën leveren. Ze komen tot stand door een gecontroleerde fermentatie en door verschillende ingrediënten en vloeistoffen onder invloed van goede bacteriën en gisten te laten transformeren tot een letterlijk & figuurlijk zinnenprikkelende drank die nog eens de gezondheid dient. Een uitstekende bron van probiotica, aldus.

Om antwoord te geven op de vraag ‘Waarom waterkefir als basis gebruiken in Kefir de Lux?’ kunnen we dus heel kort zijn: om het microbioom in de darmen op een toegankelijke, urban manier onrechtstreeks te herstellen. We koppelen dus het functionele aan het aangename, want we ontzeggen je niets. Zin in een gin? Go for it! Skip de standaard gin tonic die je wellicht nu in je kast hebt staan, maar grab die GABA GIN zouden we zeggen. Alles zit erin. Het enige wat je moet doen: uitschenken in een mooi glas & genieten. Je darmmicrobioom zal je dankbaar zijn.