Zeewier als ultiem umami ingrediënt in elk Kefir de Lux drankje! Deze future food is immers het groene goud voor ons.

Het komt uit de zee, groeit op zonlicht & behoort tot één van de krachtigste planten op deze planeet. Juist: zeewier! In tijden van bewuster eten, avontuurlijker koken, plantaardiger eten en (helaas) groeiende obesitas is het verwonderlijk dat mensen de vele voordelen van zeewier nog niet kennen.

Kefir de Lux wil hier verandering in brengen, ‘the urban way’. We waren op zoek naar een smaakmaker die onze brand net anders zou maken. Noem het die beroemde vijfde smaak, de hartige umami flavour. En laat dit nu van nature in zeewier de oerplant die feitelijk aan de basis staat van de evolutie aanwezig zijn. Zeewier is een bron van essentiële nutriënten zoals calcium, jodium, ijzer, magnesium, vitamine A, C, D, E, K en B. Evenzo is zeewier ook een bron van vezels en eiwitten. Geweldig toch?

De ‘zeewater zeewier’ infusie die voor elke Kefir de Lux drank uniek is (er worden nog heel wat natuurlijke ingrediënten aan toegevoegd, maar de samenstelling houden we graag geheim uiteraard) zal elke drank dragen, pimpen, verfijnen & gezonder maken. Zonder deze umami infusie zou elk Kefir de Lux drankje gewoon anders smaken. Proef je zout of het zeewier an sich? No way… dat is niet de essentie! Deze ‘future food’ maakt het geheel compleet & nog gezonder. Denk functioneel. Het is aan Kefir de Lux om dit nicheproduct (althans in onze contreien, want aan de andere kant van de wereld is het allerminst het geval) op een zeer toegankelijke hippe manier te gaan integreren in ons dagelijks leef- & eetpatroon.

En naast deze voordelen wil Kefir de Lux ook hoog inzetten op duurzaamheid. En laat nu net dit groene plantje in staat te zijn om onze planeet te kunnen redden. Wij geloven dat duurzaamheid niet zozeer te maken heeft met onze planeet maar wel met onze samenleving. Planeet Aarde kan zichzelf onderhouden, dat bewijst ze al miljoenen jaren lang. De vraag is: kunnen we onze economie en levensstijl zo aanpassen dat het ecosysteem van de aarde ons in levensonderhoud kan voorzien? Met plantaardige voeding als basis en zeewier als de voornaamste bron van eiwitten kunnen we ons ecosysteem ontlasten: door de impact van de vlees- en zuivelindustrie te minimaliseren, de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen, duizenden liters vers water te besparen en duizenden hectare grond welke nu voor veeteelt gebruikt worden te herstellen.